Hulp nodig of vragen? Je krijgt binnen 48 uur reactie.

Voorbeeld sollicitatiebrief: van theorie naar praktijk

Onze voorbeeld sollicitatiebrieven helpen je om de theorie van het schrijven van een sollicitatiebrief om te zetten naar de praktijk. De voorbeelden van een sollicitatiebrief laten zien hoe je je brief qua opmaak & vormgeving overzichtelijk houdt en hoe je deze een logische opbouw & inhoud geeft. Alles om op te vallen tussen je concurrenten.

Snel naar:


Drie soorten voorbeeld sollicitatiebrieven

Schrijvensollicitatiebrief.nl heeft drie voorbeeld sollicitatiebrieven uitgewerkt. Het is goed om zowel het goede als het slechte voorbeeld te bekijken, zodat je de do's uit het goede voorbeeld kunt overnemen en de don'ts uit de slechte sollicitatiebrief kunt vermijden.

Voorbeeld sollicitatiebrief goed
Het voorbeeld van een goede sollicitatiebrief bevat veel van de theorie die op deze website terugkomt. Je kunt hier dus een concrete uitwerking van de tips zien. Kijk ook goed naar de creatieve elementen, zodat je ontdekt waar je mee in het oog springt.

Voorbeeld sollicitatiebrief slecht
We hebben een sollicitatiebrief uitgewerkt met enkele fouten op het gebied van inhoud en opmaak die mensen vaak maken. Je kunt eerst de brief bekijken en onderaan de pagina staan de fouten toegelicht. Leer hiervan en zorg dat je deze misstappen niet zet.

Voorbeeld open sollicitatiebrief
Het voorbeeld van de open sollicitatiebrief biedt ook handvaten voor het schrijven van een brief, waarbij je niet kunt putten uit een vacaturetekst. Met creatief taalgebruik en overtuigende inhoud kun je zeker stappen zetten richting een effectieve sollicitatiebrief.
 

Doe je voordeel met een voorbeeld sollicitatiebrief

Leren doe je niet alleen van een perfecte voorbeeld sollicitatiebrief, maar ook juist van de fouten van een ander. Daarom biedt schrijvensollicitatiebrief.nl je ook juist een slechte voorbeeld sollicitatiebrief, zodat je zelf de optelsom kunt maken van wat scoort en wat juist afbreuk doet aan het effect van je sollicitatiebrief.

Een terugkomend wapen in de voorbeeld sollicitatiebrief is bijvoorbeeld creatief taalgebruik. Hiermee speel je jezelf in de kijker: je bent immers anders dan anderen, omdat je hiermee afwijkt van 'het gewone'. Ditzelfde kun je bereiken met je cv, zie voor de noodzakelijke inhoud het voorbeeld cv. Wanneer je onze dienst cv metamorfose afneemt, maken we een heel andere cv, die onderscheidend en opvallend is.
 

De voorbeeld sollicitatiebrief gezien, maar kom je er toch niet uit? Wij bieden hulp bij het schrijven van je sollicitatiebrief.

De kracht van Schrijvensollicitatiebrief.nl
  • Persoonlijke aanpak: brief is 100% maatwerk
  • Snelle levering van je brief of cv: 2 werkdagen
  • Geeft je gratis extra tips mee
  • Biedt je hulp bij je sollicitatiebrief én cv
  • Maakt je brief en cv onderscheidend
  • Al ruim 500 mensen gingen je voor

Informatie aanvragen?

Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Schrijvensollicitatiebrief.nl te bieden heeft?

Neem contact met ons op