Hulp nodig of vragen? Je krijgt binnen 48 uur reactie.

Recruiters geven tips voor je sollicitatiebrief uit de praktijk

Wij hebben rondvraag gedaan bij mensen die vaak sollicitatiebrieven beoordelen. Medewerkers P&O, een manager en twee directeuren/eigenaren van hun eigen bedrijf vertellen waar zij bij een sollicitatiebrief op afknappen en/of waardoor bij hen een brief juist bovenop de 'ja'-stapel terecht komt. Uit de praktijk leer je immers het meest.
 

Afknappers en pluspunten voor je sollicitatiebrief

Uit ervaringen van het lezen van sollicitatiebrieven en cv's komen de volgende ervaringen en tips naar voren:

Marcel van Galen - Medewerker P&O

“Ik heb in de negen jaar dat ik op de afdeling P&O werk uiteenlopende goede en slechte sollicitatiebrieven gezien. Sommige sollicitatiebrieven zijn zo slecht opgebouwd of langdradig, dat ik er gewoon niet doorheen kom. In zo’n geval ga ik snel door naar de volgende. In dat opzicht merk ik dat ik het prettig vind als de sollicitatiebrief lekker leesbaar is en verdeeld is in enkele alinea's.”

Jeannette Verhoeven - Manager marketing

“Ik vind dat een sollicitatiebrief niet langer dan een A4-tje mag zijn. Datzelfde geldt voor een curriculum vitae. Anders is er gewoon geen doorkomen aan, zeker niet als er boven de vijftig reacties binnenkomen. Daarnaast moet een kandidaat in de sollicitatiebrief kort en krachtig kunnen zeggen waarom hij/zij de perfecte kandidaat is.”

Pierre van Oosterhout - Manager P&O

“Als ik ook maar één taal- of spelfout zie, dan heeft de sollicitant al voor 90% verloren. Ten eerste vind ik taalbeheersing in alle schriftelijke communicatie erg belangrijk en ten tweede vind ik fouten in je brief een teken van laksheid. Even snel een sollicitatiebrief schrijven zal je geen baan opleveren. Met aandacht voor de brief kom je vast en zeker veel verder.”

Frans van der Aa – Medewerker P&O

“Ik kan het altijd waarderen als een cv origineel is vormgegeven. Veel sollicitanten denken volgens mij dat je je aan een vast format moet houden, maar ik vind dat je met een cv best iets bijzonders mag doen. Een foto plaatsen is daar een voorbeeld van, maar ik waardeer het nog meer als ik een afwijkende lay-out tussen de stapel zie zitten. Juist vanwege het afwijkende karakter geef ik een cv meer aandacht.”

Melissa Molendijks - Eigenaresse advocatenkantoor

“Solliciteren in de advocatenbranche gaat er formeel aan toe, dus ik vind dat je niet te gek kunt doen. Je zult je moeten onderscheiden met je vooropleiding, ervaring en motivatie. Ook vind ik een foutloze brief cruciaal. Ik mag van een hoogopgeleide kandidaat toch wel verwachten dat de brief tot in de puntjes verzorgd is? Bovendien is een goede taalbeheersing van belang voor de werkzaamheden en dat zal voor meer branches gelden.”
 

Wil je hulp bij je sollicitatiebrief of hulp bij je cv? Schrijvensollicitatiebrief.nl helpt je op weg en kan het verschil maken tussen wel en niet uitgenodigd worden.

De kracht van Schrijvensollicitatiebrief.nl
  • Persoonlijke aanpak: brief is 100% maatwerk
  • Snelle levering van je brief of cv: 2 werkdagen
  • Geeft je gratis extra tips mee
  • Biedt je hulp bij je sollicitatiebrief én cv
  • Maakt je brief en cv onderscheidend
  • Al ruim 500 mensen gingen je voor

Informatie aanvragen?

Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Schrijvensollicitatiebrief.nl te bieden heeft?

Neem contact met ons op