Hulp nodig of vragen? Je krijgt binnen 48 uur reactie.

Opvallen met de vormgeving van je sollicitatiebrief

Qua vormgeving kun je met een sollicitatiebrief bij de meeste bedrijven wat minder ‘gek doen’ dan met de vormgeving van je curriculum vitae. Het ligt eraan hoe formeel of juist informeel het bedrijf is waar je solliciteert, maar de uitdrukking ‘het oog wil ook wat’ gaat ook op bij een sollicitatiebrief.

Je kunt jezelf onderscheiden door een goede opbouw & inhoud, waardoor de opmaak aantrekkelijk oogt, en je kunt eventueel kleine grafische elementen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan tussenkopjes of het gebruik van afbeeldingen. De uitwerking van je brief bepaal je op basis van de functie en het bedrijf waar je solliciteert. Feit is dat je zelfs met subtiele grafische elementen al automatisch zult opvallen tussen veel andere 'standaard sollicitatiebrieven'.
 

Zorg voor verzorgde opmaak van je sollicitatiebrief

Je hoeft geen ster in schrijven te zijn om te zien of een tekst ‘lekker oogt’. Iedereen zal het erover eens zijn dat een volledig gevulde pagina met lange alinea's niet prettig leest. Qua opmaak is het dus raadzaam om je sollicitatiebrief netjes op te delen in alinea’s, die ongeveer gelijk aan elkaar zijn. Het goede voorbeeld van een sollicitatiebrief laat duidelijk zien dat dit ervoor zorgt dat de brief oogt als een verzorgd document.

Als het bedrijf waar je solliciteert jong en informeel is, kun je je sollicitatiebrief ook met de juiste vormgeving ‘in the picture’ spelen. Sowieso is het verstandig om gebruik te maken van de vrijheid die je hebt met je cv. Wanneer wij voor mensen brieven en cv's maken, zorgen we qua vormgeving ook altijd voor een onderscheidend tintje. Dit is immers een goede manier om jezelf 'in the picture' te zetten.
 

Toch nog niet helemaal zeker over je sollicitatiebrief? Wij bieden je hulp voor je brief en cv.
Neem contact op.

De kracht van Schrijvensollicitatiebrief.nl
  • Persoonlijke aanpak: brief is 100% maatwerk
  • Snelle levering van je brief of cv: 2 werkdagen
  • Geeft je gratis extra tips mee
  • Biedt je hulp bij je sollicitatiebrief én cv
  • Maakt je brief en cv onderscheidend
  • Al ruim 500 mensen gingen je voor

Informatie aanvragen?

Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Schrijvensollicitatiebrief.nl te bieden heeft?

Neem contact met ons op