Hulp nodig of vragen? Je krijgt binnen 48 uur reactie.

Curriculum vitae: verkoop jezelf met je cv

Je curriculum vitae (cv) vertelt alles over jou in maximaal twee A4-tjes. Op basis hiervan bepaalt de lezer of jij 'in theorie' uit het juiste hout gesneden bent. Het curriculum vitae is naast je sollicitatiebrief hét document om jezelf te verkopen. Het is daarom aan te raden dat je enige tijd en ‘tactiek’ steekt in het opstellen van je curriculum vitae.

Inhoud van je cv
Welke informatie moet in je curriculum vitae staan en waar scoor je mee? Ben je toe aan je tweede baan of loop je al langer mee? Haal in het tweede geval alle bijbanen van je cv af en focus je op het carrierepad dat wel van toegevoegde waarde is.

Vormgeving van je cv
Ervaar de kracht van een goede, originele vormgeving en maak hiermee mede het verschil tussen de 'ja'- en 'nee'-stapel. Door middel van de juiste opmaak heb je al zoveel te winnen. Laat zien dat je onderscheidend bent en zorg dat je direct een streepje voor hebt op de rest.

Voorbeeld cv
Doe je voordeel met een voorbeeld cv. Ontdek welke informatie er sowieso in je cv moet staan en zorg dat je hier niets van vergeet. Kijk ook goed hoe je onderscheid in je cv kunt maken. Een beknopte cv is hier al een voorbeeld van. Wees kort, maar krachtig.

Cv format
Vind je het moeilijk om een unieke vormgeving te bedenken/maken? We kunnen je tegen een kleine vergoeding een Wordbestand toesturen, waarmee je direct de gewenste onderscheidende 'look & feel' in the pocket hebt. Je hoeft de cv alleen nog maar zelf te vullen.
 

Curriculum vitae: keuze uit vier soorten

Je kunt je curriculum vitae op diverse manieren uitwerken, waarbij volgorde en insteek de belangrijkste aspecten zijn, die in deze uitwerkingen variëren. Zo kun je je curriculum vitae als volgt maken:

1. A-chronologisch cv
Van heden naar vroeger laat je zien hoe je levensloop eruit ziet qua opleiding en studie. Met dit cv presenteer je jezelf puntsgewijs wat betreft je carrièreverloop en sterke punten. Het a-chronologisch curriculum vitae wordt het meest gebruikt, omdat dit perfect alle informatie weergeeft. De a-chronologie is bovendien een slimme keuze, omdat de meeste recente werkvervaring en opleiding dan bovenaan het cv staan.

2. Vaardigheden cv
Niet de chronologie bepaalt de volgorde van je curriculum vitae, maar je vaardigheden en competenties. Het vaardigheden cv kent een verhalende opzet, waarin je al je kwaliteiten noemt. Je geeft hierbij ook voorbeelden of cases. Je onderbouwt dus als het ware je vaardigheden met praktijkvoorbeelden.

3. Netwerk cv
Puur bedoeld om reclame voor jezelf te maken door dit curriculum vitae in je netwerk of bij wervings- en selectiebureaus te verspreiden. Een verschil met andere cv's is dat je hierin vermeldt wat voor functie je zoekt. Zie het netwerk cv dus als een reclamefolder voor jezelf.

4. Europass cv
Dit is een curriculum vitae met een herkenbare invulling, die vaak wordt gebruikt in EU-landen. De Europass cv is interessant wanneer je in het buitenland solliciteert, maar bijvoorbeeld ook om jezelf onder de aandacht te brengen voor stages buiten Nederland.
 

Wil je qua inhoud, volgorde of vormgeving hulp bij je cv? Wij tillen je curriculum vitae graag naar een hoger niveau. Mail voor meer info naar info@schrijvensollicitatiebrief.nl.

De kracht van Schrijvensollicitatiebrief.nl
  • Persoonlijke aanpak: brief is 100% maatwerk
  • Snelle levering van je brief of cv: 2 werkdagen
  • Geeft je gratis extra tips mee
  • Biedt je hulp bij je sollicitatiebrief én cv
  • Maakt je brief en cv onderscheidend
  • Al ruim 500 mensen gingen je voor

Informatie aanvragen?

Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Schrijvensollicitatiebrief.nl te bieden heeft?

Neem contact met ons op