Leer van de voorbeeld sollicitatiebrief van schrijvensollicitatiebrief.nl

Voorbeeld sollicitatiebrief: van theorie naar praktijk

Tijd om de theorie van schrijven sollicitatiebrief om te zetten in de praktijk van sollicitatiebrieven, met enkele voorbeeld sollicitatiebrieven. De voorbeeld sollicitatiebrief laat zien hoe je je brief qua opmaak & vormgeving overzichtelijk houdt en een logische opbouw & inhoud geeft. Zodoende toont de voorbeeld sollicitatiebrief helder hoe je de theorie omzet naar een goede sollicitatiebrief. Het draait erom dat je jezelf zichtbaar maakt in de etalage, tussen de tientallen concurrenten. Dit belangrijke speerpunt komt naar voren in de voorbeeld sollicitatiebrief.

Drie soorten voorbeeld sollicitatiebrieven

Schrijvensollicitatiebrief.nl heeft drie voorbeeld sollicitatiebrieven gemaakt. Het is goed om zowel het goede en slechte voorbeeld te bekijken, zodat je de do’s uit het goede voorbeeld kunt overnemen en de don’ts uit de slechte voorbeeld sollicitatiebrief kunt vermijden. Hieronder kun je de drie voorbeeld sollicitatiebrieven bekijken.

Doe je voordeel met een voorbeeld sollicitatiebrief

Leren doe je niet alleen van een perfecte voorbeeld sollicitatiebrief, maar ook juist van de fouten van een ander. Daarom biedt schrijvensollicitatiebrief.nl je ook juist een slechte voorbeeld sollicitatiebrief, zodat je zelf de optelsom kunt maken van wat scoort en wat juist afbreuk doet aan het effect van je sollicitatiebrief. Een terugkomend wapen in de voorbeeld sollicitatiebrief is bijvoorbeeld creatief taalgebruik. Hiermee speel je jezelf in de kijker: je bent immers anders dan anderen, omdat je hiermee afwijkt van ‘het gewone’. Ditzelfde kun je bereiken met je CV, zie voor de noodzakelijke inhoud ons voorbeeld CV.

De voorbeeld sollicitatiebrief gezien, maar kom je er toch niet uit? Wij bieden hulp bij het schrijven van je sollicitatiebrief.